Logo

Onze diensten.

Africhting

De paarden worden vanuit rust en met veel vertrouwen zadelmak gemaakt. Stapsgewijs werken wij naar een fijn te rijden paard toe. Eerst gaat het onbeleerde paard aan de longe met een singel en passoatuig. Hierdoor raakt het paard gewend aan het bit en singeldruk op het lijf. Als het paard voldoende vertrouwd is, wordt het zadelmak gemaakt. Zodra het paard hieraan gewend is geraakt, gaan we zo snel mogelijk buitenritten maken. Zo leert het paard zonder stress gewicht te dragen en op eigen benen voorwaarts te lopen.

Keuringsklaar maken

De LAC-hoeve heeft jarenlange ervaring met het keuringsklaar maken van merries en hengsten. Naast het trainen voor de keuring, wordt het exterieur van het paard nauwlettend in de gaten gehouden. Een juist voedingsschema, goed hoefbeslag en het toilet van het paard krijgen de nodige aandacht.
Met de eigenaar van het paard wordt het plan van aanpak besproken en in overleg bijgesteld. Dit alles om er voor te zorgen dat het paard optimaal kan worden gepresenteerd.
Al jaren heeft dit geleid tot mooie successen op Brabantse, Limburgse en Nationale Keuringen.

Fokkerij

Met de zeer interessante merrielijnen van de LAC-hoeve worden veulens van gerenommeerde hengsten gefokt. Onze fokkerij begint steeds meer bekendheid te krijgen. Zilina (v. Solitaire x Perlina (v.Concorde)), Zuara (v. Berlin x Nataline (v. Dageraad)) en Flaine (v. Numero Uno x Vagrusa (v. Hold up premier)) maken in Amerika hun verwachtingen waar.

Verkoop

De LAC-hoeve biedt regelmatig fijne recreatie- en veelbelovende sportpaarden te koop aan. De kennis van het paard en de transparante handel wordt door onze brede klantenkring zeer gewaardeerd.

IBOP

Naast het keuringsklaar maken, is het bij ons ook mogelijk om uw paard op te leiden voor  en deel te laten nemen aan een  IBOP-proef. De training voor de IBOP zal worden afgestemd op de berijdbaarheid en de leergierigheid van het paard. Een plan van aanpak wordt vooraf en tijdens de training van het paard besproken  met de eigenaar. In overleg wordt de plaats en de datum van de IBOP-proef bepaald. De behaalde successen bevestigen de professionaliteit van onze stal.

Embryotransplantatie

Sinds 2007 biedt de LAC-hoeve in samenwerking met het Veterinair Centrum Someren stalling aan draagmerries  voor embryotransplantatie. De groep van 150 warmbloed draagmerries is nauwkeurig samengesteld. De merries zijn handzaam, braaf en gynaecologisch in orde.  Ze lopen in groepsverband en worden dagelijks gecontroleerd. Zodra een embryo is geïmplanteerd en 14 dagen dracht is geconstateerd, gaat de merrie naar een grote natuurweide in de buurt. Bij 50 dagen dracht gaat de draagmerrie naar de rechtmatige eigenaar van het embryo en komt weer terug naar de LAC-hoeve als haar veulen gespeend wordt.

Instructie

Naast het zadelmak maken en trainen van paarden, geeft Irma instructie en begeleiding aan ruiters en amazones. In 2013 heeft ze haar diploma ORUN allround fase 4 succesvol behaald. Haar ervaring en plezier in het opleiden van paarden en het rijden van wedstrijden brengt ze graag over op haar leerlingen.

Contact